Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden lider och vi med den


Tick-tack-taktik

Väckarklockan kräker sekunder
som faller ned med ohörbara klirr
i en hög på den ljusblå trasmattan
som farmor vävde på 60-talet

Som krälande genomskinliga myror
spattar de runt medan de
upplöses med ett stilla fräsande
som från mikrofyrverkerier

Ljusskygga, svultna silverfiskar
krälar småsniffande runt
och tuggar sporadiskt i sig
några fragment av den tid som var

Väckarklockan kröker rummet
tills jag virvlar in i mitt eget navelludd

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-05 07:55



Bookmark and Share


  cilax VIP
du ger silverfiskarna mening med livet. Snyggt skrivet
2014-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP