Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två portar

Den sista dagen föll löv ur min kropp. Upplösningen nalkades, korpar seglade ovanför huvudet. För mina levnadsår, för varje oförrätt jag gjort, för alla trasiga själar jag trots allt ingett en smula mod.

Här fanns två portar, en gammal tung av ek med rostigt lås, och en snurrande svängdörr av glas.

Vilken skulle jag välja? I dimman, fukten och sorgeskimret; detta var det sista valet.Det fanns ingen väg tillbaka, Så lätt det såg ut att slinka igenom den stålblanka svängdörren, men karmarna var vassa som svärd. Den gamla ekdörren, säker, tung men svår att låsa upp.

Bara korparna vet...




Prosa (100-ordare) av Ingela Svenson VIP
Läst 533 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2014-04-06 21:49



Bookmark and Share


  Björn Björkegren/Blue Bear
Klart starkt anslag!
2014-05-13

  Nanna X
grattis till utvaldheten och till den fina bilden!
2014-05-12

  kerstin skriver VIP
säker i sitt anslag. snyggt uppbyggd kring den breda respektive smala vägen som jag läser. jag läser den utan frågetecknet.
2014-04-14

  Catharina Edin VIP
Snyggt! Lycka till!
2014-04-14

  Nanna X
Anslaget är klockrent och portarna fint beskrivna. Portar är bättre än dörrar tycker jag?
2014-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP