Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath Texten repris från 2009 , tankeslagen de kommer och går som en evig repris.


Kvar

 

På köksbordet
står en blomma

En gåva
lämnad kvar

Knoppar
som slagit ut

Ett soffhörn
tomt

Tystnad
ekar i
kvällens
ofrivilliga
ledighet

Barndomsstaden
vinner,
körslaget

Så få de nu
sin ungdomsgård

Filmen lämnar
budskap, det
du sår det får du
skörda,

Mellan kalla
lakan, slår
känslan till

Skulden
knackar

vill beröva
framtiden

För en sån
som jag

Så var
det åter
dags för
tankeslag
i själen

Pianospel
i spröda toner
lindrar

Till
Greensleevs
slingor
släpper
jag tanken fri

Ber låt min
känsla få ro

Låt de
slåss bäst
de kan
därinne

Vaknar
till 17
grader minus

Vet att idag
är en dag
då själen
behöver de
goda orden

Känslan är
skör

Kupar hand
runt varma
tekoppen

Blundar

Följer
Barbra
Streisands
färd i orden

”Never Walk
alone”,

och förs på en
färd genom
Evangelium

där inga misstag finns
bara ”Lessons
to be learned”

förs till
”Higher Ground”

”Avinu Malkeinu”

Hör vår bön

Överlämnar

Öppnar ögon
som vilar på
utslagen
knopp

Kvar

Vänder blad
i almanackan

möter blåmes
i siluett mot
blodröd
solnedgång

Till orden:
Ty i honom är
det vi lever rör
oss och är till…..

(Apg. 17:28)

 Mysterium

Tankeslag

är över

Jag lever,
jag är till

 

© Eva Langrath  2009




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-04-06 22:00



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-04-11

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...
2014-04-07

  walborg
Fantastisk beskrivning av en tanke- och känsloresa som landar
2014-04-06

  Bibbi VIP
Starkt.
2014-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP