Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

olika som bär


jag ville sylta och safta en dag
men jag hade koftan med fel ärmar
de som trasslade in sig och sög upp all vätska
så jag stod där, dränerad på kraft
att fortsätta vore vansinne
för bären var slut i affären
och mina skor hade spruckit upp
så i skogen hade jag blivit barfota
med barr, kvistar och stenar som kunde trängt in
om jag bara hade vågat ta mig ut

hade jag varit som min mamma hade jag saftat apelsiner
skalat och klyftat dem så att de rann ut i fina flaskor
att ställa på hyllor och låta vara udda med jämt




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 370 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2014-04-10 18:58



Bookmark and Share


  axveronika
Äsch då - dom ärmarna. Ja då är det bara att lägga ner o göra nått man tycker är kul
2014-04-21

  Ingela Svenson VIP
ja, kärlek, och också någon skam över den men inte blev. När man borde blivit, med de goda förebildernas förväntningar
2014-04-19

  Björn Björkegren/Blue Bear
Kanon!
2014-04-16

  lodjuret/seglare VIP
Man kan undra över hur det skulle ha gått om du försökt dig på att stånka korv eller göra färs på oxen.
2014-04-10

  Gunnar Hilén VIP
den för döttrar såååå lockande ????? moders-identifikationen känns här som åt det verkligt kärleksfyllda hållet och ger hopp tror jag åt poeten...detta måste vara den enda vägen....G
2014-04-10

    ej medlem längre
Lika härligt som vanligt!
2014-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP