Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens väktare

Sommaren ger vika för frosten
ensamhetens dörr står på glänt
själens väktare skrattar åt misären
tusen blad faller tungt
bäddar höstens landskap i rött
du kanske finner nya vägar
du kanske finner en Gud

Silvermynt i händerna
allt har sitt pris
en bohem bor i ditt hjärta
du letar svar på ensliga stränder
långt bortom horisonten

När allt blir till gamla myter
som skriven poesi i såren
det kommer en tid
när stormigt hav får ro

Vackra stunder när händer möts
mörkret viker sig för ljuset
skeppen revar sina segel
på ensliga tysta hav

Själens väktare bekänner färg
sänker svärdet
vid horisontens rand
silvermynt i månskensljus
tankar i balans

Liv andas liv

©Skymning Blå




Fri vers av Skymning Blå VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-04-14 22:38



Bookmark and Share


    Mirm
Skymningens känsla ....grymt
2014-04-14

  Hallivell D. Grey
Magiskt och målar fantastiska bilder. Fantasy-känsla. Älskar stycket om att det kommer en tid då stormigt hav får ro - vackert beskrivet.
2014-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Skymning Blå
Skymning Blå VIP