Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ord


kanske det känns

 

kanske vårens rötter bryter de trötta 
himlar, kastar nya drömmar
isär

hjärtat har slutat skrika
orden har tappat sin färg

tystade läppar
har insett

låter det ske

den som överlever årstider
dansar inte längre
till pulsen

men känner den
håller om vareviga ögonblick

där ingenting är flyktigt

målar  utan motiv 
litar till

våren, slår alltid ut
de döende

tyst, somnar de åter in 
under grönskande grenar

tillsammans gömmer vi 
köldens bett 
inom det blottlagda

värmer, de evigas händer
likt tröstande, hängivna eldar

så, blir vårens första krans
av myllrande blomsterdans

åter, utan motstånd

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Ex¤animo
Läst 529 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-15 02:05



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du skänker modets hopp
2014-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Ex¤animo
Ex¤animo