Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den 17:e april varje år. i kärlek och saknad.


till en far.


så minns jag
att du fanns där
bredvid en kaffekopp
en allra varmaste sommardag

jag minns att du
var min pappa
en gång för länge sedan
fast det var som igår

och jag minns
dina bruna händers styrka
som strök min kind
en allra vackraste sommardag

så minns jag
att du var min hövding av skratt
min busigaste far
jag någonsin haft

jag minns att du
hämtade mig mitt i natten
när festen var över
och att du fanns där

och jag minns
våra blodsband
de vi viskade i sommardagarna
invid strandens sälta

så minns jag
hur du körde bilen
ut på alla äventyr
med falukorv och bullar

jag minns att du
formade nattsagor
ur din stora fantasi
och mannen som gick upp i rök

och jag minns
den ljumma filmjölken med ingefära
dina arbetande händer
och dina blå ögon




Fri vers av Lili Samuelsson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-04-17 12:27



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Och läsaren gråter, förlåt, inte min sak att gråta här, men jag önskar mig sådana minnen nu
2014-04-19

  Peter Olausson VIP
en så vacker hälsning/hyllning till en älskad och ihågkommen far
2014-04-18

  © anakreon VIP
Rörande minnesbild
2014-04-17

    ej medlem längre
Kärleksfullt!
2014-04-17

  axveronika
Oj tårar fyller mina ögon när jag läser denna saknadens tacksamhetens och glädjens balld
2014-04-17

  ~Leonardo~
Vilka fina minnen, och vacker hyllning till en far. ljuvlig!
2014-04-17

  Marita Ohlquist VIP
Kärleksfull text om saknad.
2014-04-17

  Nolltillhundra
Den kändes, fin. <3
2014-04-17

    Melona
<3
2014-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Lili Samuelsson
Lili Samuelsson VIP