Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Need for Speed med Lamborghini som var favoritbilen som barn tillsammans med Chevrolet, Chevan tog över antagligen efter jag insåg vad L-bilarna kostade


Innan Förenklingen [konstnärens lament]

~*~

Jag är ingen gamer, player eller spelare men
jag har alltid haft koll på utvecklingen

innan förenklingen

jag gillade alltid skivor med musik bättre
hellre än skivor med datagrafik
med trumslagare som gav mönster och höjde musiken
vilket då blev min uppgift på jorden
med samma enkla komplexitet som konståkningsparen
till nedärvd och nyarrangerad musik
kanske därför jag alltid gillat att se det och att det
är den populäraste vintersporten i vår tid

men allt jobb som lagts ned på träden i formel 1 spelen kräver
en blick åt sidan om så bara för ett par sekunder
eller att trycka på pausknappen då det går som snabbast
precis som i det vanliga livet

utvecklingen är intressantast som gått från 5 kronors spelen
eller flipperspelen med alla frispelen
till att se ut som riktigt vatten i 3D filmer
men det är inte längre ett konstverk som speglar vatten

en favorit film eller skiva är alltid höljt/upphöjt i en dunkel atmosfär
som ingen senare variant kan komma i närheten av

men både inom musik och spel krävs en självdisciplin och slipad teknik
och en koncentration som inte får störas av massmedias brus av musik i förskingringen

där kulturer inom musik och trender uppblomstrar för att senare förenklas av de kommersiella bolagen, men var glad för alla högkulturer

innan förenklingen

kvalitetens gröda får ej vattnas av kvantitetens börda
så blommar de ekvilibristiska knoppar som ger massorna dess ljus
i det redan upplevdas mörker
i musikens sus och grafikens dus

23 Apr 2014

L Patrik W Johansson




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-23 17:11



Bookmark and Share


  axveronika
kul resa o fundering
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP