Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text jag skrev 31 januari 2006 om vädret och mina önskningar


Vädret

en handfull plusgrader
himlen gråter...
eller om det är molnen som svettas

vinden ruskar regndroppsdekorationerna
ur trädens hår
grannens begagnade hortensiablommor
har invaderat min trädgård

gatans grus simmar målinriktat
med destination dagvattenbrunn
min fot i en vattenpöl
usch, kallt

blöta underreden på hundarna
åtta tassar gör mörka spår på hallgolv
handdukarna går varma
i min strävan att torka hundarna

själv ser jag ut som en hottentott i trollhåret
kan vrida ur byxbenen
ha fotbad i vinterstöveln

nu vill jag ha sol
en sol som tinar mitt djupfrysta inre
gör mig levande igen

och ljumma smeksamma vindar
som slingrar sig runt kroppen
lovande mer än de håller

nu är jag trött på grått och blött och trist
ljusbrist

snälla rara sol kom fram
lys milt över oss en liten stund
torka upp molnen och marken

låt mig få gå barfota
bara en enda dag - just idag!




Fri vers av Nina Warglycke
Läst 757 gånger
Publicerad 2006-03-25 16:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nina Warglycke
Nina Warglycke