Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några av alla mina tankar den 27 oktober 2005


En uppgift i livet

Jag är jag - och i det verkliga livet - talar jag sanning

när jag skriver - talar jag sanning - också
om och när sanningen behövs

när jag vill - och det vill jag - vill jag ofta
så skarvar jag
fabulerar - hittar på - fantiserar

då har jag vingar
av finaste dun och fjädrar
då kan jag trolla - trolla till precis vad jag vill - trolla, trolla
har gloria runt huvudet
trollspö
magi

lägger till - drar ifrån - kombinerar
halsbrytande - våghalsigt

roligt
oroligt
otroligt

stickigt och strävt - mjukt och lent
kallt - ljumt - varmt
allt och inget
inget och allt

precis var som helst
och med vem som helst
för i min fantasi
gör jag
som jag vill

och jag vill...

skrämma
förleda
förnöja
förföra
förstöra
förändra
förvåna
få er att förlisa...
allt för att få en reaktion!

virar mina varma vingar runt er
berättar en faslig historia

visar hornen i pannan
men drar snabbt för luggen igen
drar in klorna
och visar er det som inte finns

för i min värld
finns det
jag har sett allt
för mitt inre öga
precis allt
så det är sant
och alldeles riktigt
förfärligt viktigt
så lapa i er

känn det söta
det beska
det salta
det bittra

känn berusningen
känn rysningen
känn smekningen
känn förtrollningen
känn bedövningen
känn den vassa klon mot din mjuka hud
känn den varma mjuka vingen mot din mjuka hud
känn dig förlorad...

Känn!

känn...

snälla, trampa inte på mina vingar när jag lägger dem nere i hörnet innan jag går...




Fri vers av Nina Warglycke
Läst 689 gånger
Publicerad 2006-03-25 16:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nina Warglycke
Nina Warglycke