Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Lugn

 

Ett tåg stannar
ett annat far sin väg

bilar sovande på en parkering
knopparna tjocka och gröna de
väntar lite till

inte en människa mer än jag

luften ljummen himlen blå

luftröret kraftigt böjt
andning smärtsam
likt språngmarsch i 30 graders kyla

kan inte skynda

strövar sakta

ett snitt på halsen
2- 8 cm brett skrämmer lite

hjärtat felfritt

livet krokar sig
går och går dit det vill

närvaron
i går försvann den igen

idag är den här
den gäckar
jag går

vet inte vart
vet inte hur

luften kall idag
knopparna har öppnat sig en aning

maktlösheten går intill
förståndet och skillnaden
behöver benas ut

cykelförrådet städas
en efter en bärs omärkta cyklar
nerför trappen genom skyddsrumdsdörrar
under jorden

golvet sopas
vi tar hälften var

containrar fylls med kvarlämnade saker

korven grillas på gården

promenaden går till centrum

vi vilar en stund
överkastet är grönt

genom fönstret
lyser vita nymålade parkeringsrutor mot oss

kaffet är nybryggt                                                                                                   

 

(c) Eva Langrath 2014




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-05-03 16:04



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Lugn. kaffet är nybryggt
en makalös text
2014-05-09

  Anya VIP
Bra upplägg och kärnfulla ord som ger texten ett djupt innehåll. Vardagligt och äkta. Tycker särskilt om djupdykningen:
maktlösheten går intill
förståndet och skillnaden
behöver benas ut

just så är det. Bra fångat!
2014-05-08

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-05-08

  ULJO
Bra och vardagsnära text
2014-05-05

    eva m h
Älskar dina livsbetraktelser
2014-05-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Liv som går
hur man mår
sår når
oro pågår
akut
till slut
sen en
stärkande tår
hur man mår
man går...



2014-05-04

  Lars Hedlin
Bra med känsla!
2014-05-04

  Per Blomqvist
tunga dagar, fina ord.
2014-05-03

  Bibbi VIP
Begrundar.
2014-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP