Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en slags connection mellan känsla och intellekt


flourit; ut ur diset och in

 

hittar en gammal bok sönderkladdad
en tid i en affär

säljande healingstenar

där bröt jag gamla löften och där skapade jag nya
på en höft så där på känn

än känner händer och vantarna är på

en sten knäckt
en flourit

visst var det så vargen kom dit då
och svart var du med en fråga på stående fot

"Hej, hur är det?"

svaret slog rot
tavlan sänktes dränktes
och som en dikt skänktes till behövande

 

hej
hur är det där
står det fortfarande bilstolar på golvet
tänk

det gick bara några dagar så kom klänningen in 
den jag försökt förklara som annans

det är den jag sparat

svaret

i flossaskimmer
klart djupt blå 

inga hymner kan rädda världen som en sfärs hölje
hur gick du då
från trumskinn till ljudens följe och kraftens
under annat tak

jag lägger ännu stenar och drömmer
ack så rakt

och berget lutar inga stenvargar längre
för loet har landat på mossen

 

han går och han går med en äldre vän
bältdjuret sen längesen

och vi dubblar våra rytmer efter chocken

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-07 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri