Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en mental knockout innan 'regnen' Sen gråter vi en smul och lyssnar på en 7minutersblues.. Man bekämpar väl en dimension med dimensionen över..?


dänga; tystnad och en tankes tal

Självanalys, borde göras i sig själv innan man ens åblekar en sån sak gentemot en annan människa

 

hybrisens fall
i blindo blandad livsdramatik blott en trall
över tröskeln som hissats bakom ens rygg

 

är du trygg nu
är du trygg

 

högtravande välmenande med omsorgsrollen som utfrågare
yrkesskadans insikt borde vara i svikt
inte ens uppmärksammad under privat tak

jag är glad jag har eget

 

man kan kliva av sin roll som omsorgsassistent bara för att
man redan varit 'där'
följt liv genom systemen och stöttat in på bara benen

om du visste vad som hänt
enkelt att vara rådgivare på en kurs för kent

 

man kan klia sin egen sfär lite mer bara man ser genom fönstret
mognad för ett liv vid tjugu ger livet mönster

och pensionen ifrån och inte en blink om värdet som krossas
jag förstår inte hur vissa liv lossas så lätt

tycks det synd om familj där bakom

vad är liv värt
är du trygg nu
är du trygg bakom andras rygg

den ryggen har ragg av gift och ingifte
bara syna behoven

roven ligger mellan lakan och gror
där man skor sig är inte där man bor

 

och gentemot en annan människa som borde få ett gentemed
som egent-ligen inte ens har ansvaret att svara upp 
borde livet själv har talat sina rullor

det är nog mer av ullor som dryftas
och egen speglings glömda gömda förtret redan öppnats upp
det är så man ärver sitt 'det' och förskjuter det till annans skuld

men det arvet ska inte in i idet 

inte i det som är ristat - förvridet till spiral
hon går inte ut förrän våren kommer
björnhonan

du håller tal som vore det sagor
men här bor en äkta björn som är van en törn i ögat

sånt besvaras med vårens öppenhet om Här Är

det är så man ärver ett vet
och det vet även de som för första gången vädrar blåbär

att livet är gott

livet är gott
oavsett

för när knoppar brista finns bara ett att göra
vara beredd

 

*jordberedning*

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 130 gånger
Publicerad 2014-05-09 02:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri