Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
orden efteråt klyver ansvarskubben mitt itu - så okey vad och varför vill du? S....e.....n kan vi 'bära' vidare tillsammans eller var och en för sig, okey?


du måste kontra 'jagvill...föratt'

vi kan kalla det fobi och vi kan kalla det depression och vi kan kalla det alla möjliga trendord 

hårddiagnos och lätt
tungmedicin och lätt fånget förgånget för de med stämpeln i handen

vi kan kalla det branden in och ur sig själv
(och tipset blir

Välkomna Fenix)

förr var det galenskap och grinollar och skräcken för källargubben
och för elden för stormen för rötan och för bristen på mat på fat

sen blir det nog återgång till religionsspråket och Ordet landar
har ni valt sida då
har ni valt en okey trappa - som går både upp och ned
som på rulle
och även inåt och utåt och utifrån och in

lagom för en drulleförsäkring

 

eller går ni genom den grå massan och nynnar på nubbevisor och examensfröjd
sicken höjd väljer ni att hoppa från vid ett jordskred

när livet kastar marken i ansiktet

så klart
det gick
uppåt framåt och utåt

först

 

men sen då

ni kallar det törst
jag kallar det blindheten först

*

jag måste inget mer än skita äta och dö
och har ni hört annat så vill ni ha hört så

 

för att
vadå

*

och jag vill
för att

jag väljer så

vad du måste då
kan du också
vilja 

för att

*

och vi möts där huggkubben finns
där bilan släpps ned i jord och ansvaret fördelas


sanna mina egna
ord

är inte mäktighet ett vackert bord
där skiten delas lika

och dukar dinglar sina tofsar 

för att suga upp mer
och mer

*

så återkommer vi till stranden där borden står dukade
dukade du över eller under)

slukade du brickan eller mjukade du stämning istället

skrället till hav 
mullrar

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 111 gånger
Publicerad 2014-05-12 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri