Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bild: på promenad i vitsippskogen bland fågelkvitter ljuva intill vänerhavet 10 maj med underbara hunden Rufus. Copyright Eva Akinvall


När vi ville vara

När vi ville vara

bara spara

leta veta

unna oss

att brinna som tomtebloss

En stund på Jorden

 

Ett ögonblick

i oändligheten

vi vistas vandrande här

framåt, bakåt

Ett steg fram, ett steg bak

Ibland ett hopp

över sten och rot

Ofta se opp

på himlens stjärnor

sol och planeter

Blåa himmelskupan

 

Mark mot fot

barfota bäst

när våren

skrider mäktigt och värdigt in

över allt

 

Svanar stora

svävar mot blått

Småfåglar små

kvittrar så ljuvligt

Ekande sång mellan

skirt grönskande björkars stammar

I vitsippsskogen vid Vänerhavets böljande

kluckande våg

Vita mattor ännu

 

Sagolikt för syn

och öra

Vad kan man , och kvinna , annat göra

Bara vandra med

i takt med våren

Omslutas av dofter, ljud och visioner

Aldrig ge tappt

Andas djupt, lugnt och skönt

Lapa sol, lunka slappt 

njuta när allt är nu så grönt

Sjunka in

Höja upp

Vara nöjd att få leva

 

Eva 

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 362 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-15 19:57



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
så vacker tonar
bilden in

du skimrar i din skönhet
2014-05-30

    Birgersdotter VIP
Hoppfull och glädjespridande text
2014-05-22

    ej medlem längre
En vacker och givande text!! Vi får tacka livet för varje dag!
2014-05-18

  Bibbi VIP
Så fint.
2014-05-15

    ej medlem längre
Våren har ju också varit lång i år.
Så vacker bild på vitsipporna, och fint har du skrivit!
2014-05-15

  Tarantaran
Ja, vad kan en annat
än vara tacksam..

vackert om våren,
om dess skira, flyktiga
ljuskänsla och liksom
en ny chans att börja
leva - varför inte när
det är som vackrast :)

2014-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)