Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Fårad

Fingret rör sig
över dina fåror
sprucken hud
håligheter

slipad av regnet, solen, vinden

djupt rotad
nyss avlövad

saven nystigen
dina grenar
knotiga
vindlande

klädda i nya gröna blad
en krona riktad mot himlen

du står upprätt än

i morgon vet jag mer
om vart livet bär

oavsett famnar jag din stam

minns för längesen
en liten hand
i en stor
mitt bland träden

gående på en barrig stig
högt uppe bland tallens kronor
lekte solen tafatt

det fanns bara vi
och ingenting
var längre farligt

oavsett famnar jag din stam
drar fingret längs dina fåror

 

© Eva Langrath 2014

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-05-15 21:32



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Det är något när du tar och skildrar din natur som är svårt att värja sig emot. Denna gillas mycket.
2014-06-17

  Bibbi VIP
Suverän.
2014-05-21

  Gabrielle Laurèntzen
Underbar dikt som berör!
2014-05-21

  Marita Ohlquist VIP
Text som berör.
Sätter igång tankarna.
2014-05-21

  •AW•
Tack för vackra rader
Har många stora vackra träd på vår udde jag kan relatera texten till !!!
2014-05-16

  walborg
Underbar sensuell dikt
2014-05-15

  Carola Bouvin
Eva så fint du berör, underbar text!
2014-05-15

  Lehva VIP
Så vackert, vemodigt skrivet.
2014-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP