Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
följa dofter - sinnesfördelning; njutbarhetens dilemma skräcken - söka skräcken. Hur mån om lusten är vi?


plöja; är det bättre med en nos i backen

 

 

och med skrivandet som vapen
bemästras omgivningen och allt

är gott
trivs du med att läsa

eller flyger fenix igen

*

bra om man vet vad man är ute efter
inne efter också

och före

som sinnesval inför en livsupplevelse

se den höra den känna den 
dofta den smaka den eller bara abstrakt uppleva den som ett helhetsintag

hur äter du
älska buffér och överfyllda brickor


hur skir är inte tilltron till en upplevelse
hur enkelt att klaga på det som bjuds

men hur står det till buds med de egna verktygen
vad väljer du som din microfon för livets upplevelser

har du själv täljt dina bestick
eller låter du kanska andra mata dig

tugga själv och spotta ut
läsa höra sen ge ut upplevelsens resultat

tillbaka på tomma fat eller nedtryckt i andras hungriga strupar för en andra tuggning

kossornas tivoli
parakiternas ruggning pågår medan himlen fylls av släppta fjädrar

jädrar vilken salig blandning
ska vi ta en karusell en stund


hur sortera intaget utan att göra en landning i egna verktygslådan
tacka för det att man vinglar efter en 

 

andra upplever på helt annat sätt
och dömer dig utefter

låt dem
sinnesbruk på medvetet sätt
segrar över ego

slå dem med häpnad sen
visa på resultat

att må gott till syvende och sist
är dit eget val
av sinnens brukande

*

allt för den personliga tillfredsställelsen eller
allt för gynnandet av omgivningen

lagom lustiger fråga
(sa livsbejakaren och pekade menande på vildjur skenande rakt in i elden

frivilligt
så låser man in sig själv genom att låsa andra)

hör fenix susa
återigen

och flocken reser svans och spetsar öron

 

det är dags för stenen
dags för sången stödet och sammankallningen

*

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 181 gånger
Publicerad 2014-05-17 18:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri