Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Valårsbetingad repris


Bannstråle från Gargantua

Gargantua satt på Rosenbads tak
och kliade sig ogenerat där bak:
"Jag väntar på Fredrik se'n tidiga natten
över honom ämnar jag låta mitt vatten.
Hans orättvisa är monumental
han vill permanenta den jämmerdal
som upplevs av många gamla och sjuka.
som redan idag tvingas förödmjuka
sig för att få del av vårt dagliga bröd.

Mitt i vårt överflöd finns det en nöd 
som tycks vara okänd för den Allians
som jag hoppas och tror har försuttit sin chans
att leda vårt land efter kommande val.
Ja må han se upp emot min piedestal
och inse att allt är på väg att slå slint
när strålen slår ner på hans halvrunda flint!

Själv gör jag en konst åt vårt lands miljonärer 
och manar er sjukliga och pensionärer
att slåss mot cynism och orättfärdighet.
Slut leden! Bekämpa den auktoritet
som ger åt de rika och tar från de svaga
nu räcker det inte att lida och klaga.
Där är barrikaden, kliv upp och agera!
Först då kan vi mannamån dekapitera!" 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-20 18:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Huvvaligen va bra, som vi norrbottningar säger!

mvh
Birger "Llmeriksson"
2014-05-21

    ej medlem längre
Stort tack Calle för detta mästerstycke!
2014-05-21

  Yrre VIP
Yes!
2014-05-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP