Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fantastisk tonsättning av Isabelle Kongshaug till denna text! Klicka på playknappen för att spela upp låten!


Trubaduren (Tonsatt och insjungen)

Jag spelar på min luta
på denna sjaskiga tavern.
Och om du ber mig sluta
så bara glöm det bäste herrn.
För jag är satt att spela
varenda dag i denna sal.
Min ton får aldrig fela
och jag har faktiskt inget val.

För bröd och vin och pengar
så kan jag spela vad du vill,
en sång om höga ängar
och allt du längtar till.
Och vill du bara skråla
så har jag sång för fest och glam.
Men kan du också tåla
att även sorgen bryter fram?

Då skall du säkert märka
det döljs en sorg i varje skratt,
ett sår som vet att värka
och gör din dag till mörka natt.
Men ta det inte illa
jag talar här på detta vis,
förlåt att jag försnilla
en stund vid herrens goda spis.

Jag ville blott förklara
det går ett moll på varje dur
och själv är jag ju bara
en ensam fattig trubadur,
som sitter med min luta
på denna sjaskiga tavern,
och snart jag måste sluta
och sedan går du, bäste herrn.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 1838 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2014-05-22 21:41



Bookmark and Share


  Rochester
Förresten: föredrar sångens "för brännvin och pengar" framför textens "för bröd och vin och pengar"!
2014-07-17

  Rochester
Stark. Erinrar om en äldre tradition, kanske särskilt nära den dikt av Johannes Edfelt som börjar "Jag är den trötte pianisten/som längtar efter stängningsdags…"
2014-07-17

  Ljusletaren
Så fantastiskt vackert!
Grattis till utvald text!
Förstår det när jag lyssnar på detta fina med ord plus vacker sång.
Bokmärker/ kram
2014-05-28

  Daniel_78 VIP
Verkligen härlig, stämningsfull och njutbar tonsättning.
2014-05-26

    ej medlem längre
Jättebra, gillas!
2014-05-23

  walborg
Varmt tack för en suverän text av klassiskt snitt!
2014-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L