Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plötsligt fri

en natt kommer en sommar
då du till slut lämnar den där ensamma sängen
stiger ur dina uppluckrade lakan
och plötsligt står där mitt på golvet
fri från gud och fri från tro
fri från allt vad fruktan heter
fri inför den stora världen
med bara sökandet som utsikt
den natten varför inte börja då
när luften ändå känns så kvav
där fyra väggar alltid är desamma
i ett rum där du har levat i åtta långa år
vandra bortåt lilla barn
än dröjer det långt tills oron slår igen
en natt kommer en sommar
då du sätter din mjuka fot mot gatan
lägger ansiktet mot känslan
liksom slagen av en insikt:
du är fri att vara fri




Fri vers (Fri form) av ester.b
Läst 332 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-22 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ester.b
ester.b