Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaken jag drömmer



Vaken jag drömmer
om böljande mattor av gräs
om moln som seglar
likt silverskepp
och ger svalka
till dem
som sökt sig ut
till fälten
med grönskande gräs.

Vaken jag drömmer
hur sången stiger
på alla jordens språk
från dem
som förstått
att vi alla är
ett
med samma
längtan
till frihet

Inga gränser som utestänger
ingen uppdelning
i svart
eller vit

Javisst är det en dröm
men en dröm kan bli sann
om vi alla bara kunde
förstå

att det som binder
oss samman
är mycket mer
än det som skiljer
oss åt.




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 335 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-06-15 15:44



Bookmark and Share


  Maria T
Tänk om drömmen kunde bli sann
2014-08-13

  Lärling
Vackra drömmar!
2014-07-03

  Marja Granqvist VIP
Så sant Michaela!
2014-06-27

  anits VIP
Så fint du skriver!
2014-06-23

  ResenärGenomLivet VIP
O, så bra..."med samma längtan till frihet"...gott att läsa...
2014-06-17

  Bjarne Nordbö
Så skönt uppbygd. En fröjd att läsa. Gillas.
2014-06-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vackert,
rätt sagt
tänk om alla
dessa ord till
sin agenda lagt,
då skulle vi gå
tillsammans som
det var tänkt
i en så god takt!
2014-06-15

  stig wikman
Mycket vackert , Michaela .
BOKMÄRKE
OCH
STOR APPLÅD.
( och varm kram )
2014-06-15

  Linda CH VIP
Den här skriver jag under på! Stort tänkt.
2014-06-15

  Lars Hedlin
Verkligen bra skriftat!
2014-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius