Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I beredskap

tänker på allt
alla nätter i sorgband
som jag i gryningen tog av mig
hängde över en stol
till nästa natt

tänker på regndropparna
när de slog mot taket
hela de tysta nätterna
jag räknade dem alla
en två tre
tiotusen
men du kom inte hem

alla droppar
som blev till en flod
forsande ur en sprucken stupränna
blev till tårar
blev till mitt enda flöde

jag har provsjungit alla sånger
som jag noggrant valt
till din begravning

och ibland ville jag ringa dig
och fråga
om vi kunde sätta ett datum

nu har vinden mojnat
molnen försiktigt dragit sig tillbaka
sorgebandet hänger prydligt på min stol
och jag ska bara
lära mig andas igen




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-06-21 09:22



Bookmark and Share


  petter rost
Låt dem hänga där oanvända och bli grå av damm, försvinna bakom din återvunna andning i den mojnande vinden. Låt dessa skärande vackra rader

'hela de tysta nätterna
jag räknade dem alla
en två tre
tiotusen
men du kom inte hem'

bli ett mojnande, igendammande, försvinnande minne bakom den verklighet till vilken ni nu börjar återvända.
Och så givande att få läsa dej här igen!
2014-06-21

  Lars Hedlin
Starkt och bra framfört
2014-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP