Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är sjuk som helvete just nu. Och vad får man då göra. Det måste väl göra gott för hälsan att börja med att ringa kontaktpunkten på Sahlgrenska. Servilt be om antibiotika . 07.00 på morgonen.


Kontaktpunkten - Sahlgrenska - Göteborg.

Klockan 07.00

"jasså du har lunginflammation och fått för lite antibiotika på vårdcentralen. Det kan inte vi inte göra något åt - det är ju fredag nu. Men eventuellt så kan du få tala med en sköterska senare i eftermiddag". Toppen tänkte jag och blev lyrisk av glädje. Bäst att låta bakterierna växa ifred - de är ju levande varelser de oxå. Och jag har sen barnsben varit ömsint. Fångade en geting i en glasburk när jag var 7 utanför huset. Att göra hål i locket tänkte inte jag på. Getingen dog. Jag storgrät och blev förkrossad.

så under denna dag ringde jag " kontaktpunkten"  fem gånger. Alltid extremt servila ord. Kanske men bara kanske var det inte så bra att avbryta en kur i förtid ? sa jag. Bara antydde det lite varsamt.

Klockan 16.45

sköterska ringer och meddelar att medicin ringts in. Herrejävlar tänkte jag - detta är ju ett mirakel - måste vara den lyckligaste dagen i mitt liv tveklöst. Då kanske det dröjer ett tag till innan de börjar skära bort döda delar av mina lungor. Se där - under inträffar varje dag :o)




Övriga genrer (Kåseri) av Hans Christian
Läst 419 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-27 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian