Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att lära sig bli still.


Detta är trots allt bara ett Skaldestycke.

den svarta tornaden väser nöjt när den

när krossar min hjärna - ondskefulla sekunder

men jag är för grammal för att dö ung

så sjung en sång för mig

badrumsspegel säger 76

jag säger 56

någon fyller min hjärna med klorin

tvingar mig äta maskindisktabletter

men jag är för gammal för att dö ung

så sjung en sång för mig

detta är bara ett skaldestycke trots allt

regressivt och med en utarbetad sorglighet

alltid samma fråga där tyst i stormen

när sinnet ligger där i stekpannan 

och ilsket fräser

gasar och bromsar

om jag inte gör något snart

- kommer något att gå sönder 

då kommer det vara försent för alltid

men jag är för gammal att dö ung

så sjung en sång för mig

brände ner mitt liv för cirka 10 år sedan

men någon fågel Fenix har inte visat sig

stillhet - stillhet - stillhet var hittar jag den?

leva lagom har jag aldrig lärt mig

närhet och ömsinthet är vad jag söker

den finns 50 mil härifrån 

dit kommer jag en dag och skall då

bada och simma i kärlek

och jag kommer att dö - harmonisk

och mätt på livet.

men frågan kommer jag nog

aldrig få svar på.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Hans Christian
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-07-02 19:12



Bookmark and Share


  Anya VIP
Ett flöde av tankar i en stund, precis som det kan vara. så läser jag denna sång. Starkt!
2014-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian