Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nedräkningen har börjat...


Sista chansen....

nedräkningen har börjat - ett beslut måste fattas - livet kommer att ta slut i förtid - släpp taget din dumma jävel. organ efter organ skriker! ÄNDRA - din livsstil. du kan fanimej inte sitta och tröstäta nätterna igenom. Det gick för trettio år sedan - men du är gammal nu. visst livet har varit jävligt - men skyll inte på det längre!

andetag tunga som bly

en bedrövad ande som vill fly

ett finger i sänder måste släppa taget

inte dags ännu att förlora slaget

inga mellanlober opereras bort 

inte knacka på någon himlaport

jag fattar rätt beslut - låter det gamla gå

släpper taget så förskräckt  - hur skall detta gå?

faller nu fritt - vansinnigt rädd

landar mjukt i dödens bädd...

om jag klarar mig ur detta. då kommer jag att fortsätta skriva för det håller smärtan borta. Ibland orkar jag tyvärr inte skriva alls. Förlamad och med en tryckande utmattad kropp. och ett psyke som försöker uthärda varje morgons smärtchock.

promnerade idag

under en grön himmel 

"passenger" i mobilen

dessa förtrollade björkar

deras stammar - som konstverk 

och deras löv mjuka som siden

visst mitt hjärta är fortfarande tomt

och jag har på något förunderligt sätt

alltid känt att när jag lyckats få något helt

så har jag i samma ögonblick vänt om och

börjat gå i fel riktning...

lycka ? den kommer i sömnen och drömmen. nu är jag helt slut. och då menar jag slut. trycker lite till på tangenterna på min Ipad som börjat gå sönder. kanske avsluta detta med några haiku.

under grön himmel

går och klappar björkarna

lever ett tag till

 

skogen ger styrka

solglasögonen skyddar

ögon så tomma

 

ett osynligt hus

tänk om jag kunde bo där

lyssna på träden

 

väckt av fågelsång

då bli hel helt och hållet

gå ut i världen

 

göra det jag vill

nämligen hjälpa andra 

då blir jag lycklig!

 

 

tycker jag kunde kunde få det. att få ett meningsfullt liv. jag har alltid haft svårt att ta emot hjälp. nu är det dags för en förändring och jag tror - måste tro att det kommer att gå. tycker jag förtjänat det många gånger om. allt gått till Dig - läsare!

 

 

 

 

 

                 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Hans Christian
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-04 21:52



Bookmark and Share


  Minkki VIP
favoriten:

ett osynligt hus

tänk om jag kunde bo där

lyssna på träden
2014-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian