Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

korist (tenor 2)

Från det flydda landet sände min vithårige far
        25 000 verser till mig
jag tvättar
en sufisk dikt från 1200-talet
att bjuda nya vänner på
jag hittar lätt en motsvarighet
att förälska mig i 
25 000 verser
i varma solen på balkongen
åh Djalal ad-Din visste att vägen uppåt går neråt!          
vid återvinningsstationens sopcontainer sorterar några
           män & kvinnor även mina avlagda språkdräkter
någon förtäckt önskan om sällskap visar de ej
en ensam
Vi bodde i Fristad
med lätthet bröt vi upp därifrån
tungorna slickade målet – åh tungomål! –
förälskade alla i en avlägsen Sol
en film kallad Mésnavi
gjord av Någon med ett syfte

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-07-17 11:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP