Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medea

I vattnet ett gyllene mynt med min profil
        vilken främmande
dikt att stiga in i         är jag detta gyllene mynt
           tillika denna främmande dikt
möjligheter kastade i sjön alla år av analys sägs det
på kaféterrassen högt över sjön efterlevande emellan
dryaderna försvunna men omtalade
        en del av dem gjorda till bord 
stig in i mej ber en sista gång mitt främmande hem
En nödvändig introspektion av känslomässigt arvegods  
           som ska skingras
är jag önskemålen tillika vattnet de kastas i
        som smörgåsar av sten från stranden
en egenartad makramé av erfarenheter  
            raden av mansnamn på tungan
kanske rentav en lyckobrunn med blodblandad säd
         sprutad över min känsliga buk  
den som i en dröm ber mig återgälda vad jag erhållit
           är jag själv
kasta mig gör det / önska er samtidigt något
        ni som förblir min gåvor
Ni söner alla / gjorda till ord
i en så onödigt tung minnesbok
            så hårt inbunden 
åt framtiden – att hiva i drömsjön
som smörgåsar av sten
         som spåkulor rullande eller små pärlor         o         o
små kulor i era pungar         o
kulor att hysta på en bouleplan         o

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-22 12:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP