Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bellmans ande på en av teaterns hedersplatser


Den äggätande forna rockabillybruden
skjuter rullatorn in till vilan
väskan intill sig i sängen
         bouleklot på himlen
barn i världsträdet
           en pensionär förmanar dem från balkongen
småbarnspappan spelar psykolog
Iason agerar småbarnspappa          


En nyckelpiga med sex prickar
får en Fredman att önska sig något i det tysta
en resa i Asien under 1 år (1492–93) en innegrej
den nyskilda grannkvinnan helt slut
        efter tio semesternätter i Spanien
till Lugano for rockabillybruden på mc
med sin make arkiverad sedan länge


Till en helt annan värld for inte jag
på min egen rullande diktcykel
skygga isolerade fäder i gräset
         pratsamma mödrar
den söta gamlingen hade svårt att bli kär
         men älskade bibliotekarien i smyg
ensamt rökande sedan 30 år
världsträdet så fint tycker hennes granne
         synd att förstöra det

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-23 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP