Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medea

Bastanta psykiska försvar runt de
         brända resterna av en eldstad
jag kan inte Korinth utantill
            staden jag hamnat i
närande vegetativ tamboskap runt om
välmående mänskliga lustgårdsfångar
         ägda i sina pastoralt idylliska inhägnader
energiskt vilda snabbt undflyende ätbara sommargäster 
            som nakna jagar varandra på lek
jag kan inte heller mannen jag bor med
Men med stor inlevelse spelar jag körsbärsträd
         i en film
ungarna klättrar upp i mig
åh dada daddy Daedalos ditt segelflyg ser jag i det blå
ur en konstig labyrint även jag
till för barnen / oinhägnad
            ingens / allas
         kan mina bär pallas
även ekollon små i sekelgamla träd  
            åt er gudar som älskar unga döda
för er skull följer vi också bara en väg här
Bord är jag för mina söner
         i skuggan av en ek
            något mjukt att sitta i
ingen önskan har jag om att gå
         till sommarens inneställe Arkivet
den lille som lär sig prata säger
             ja’ ä'nte din betjänt men du ä’ min
ska jag grensla en drake
         som flyger mig till ett annat land
jag minns knappt min barndom
ville jag bli kvinna

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-25 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP