Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kriget

Jag överlevde allt
och du är också här idag
Tio år av livet
Vad lärde vi oss?
Vi var i kriget varje dag
Självbedrägeriet var ett första villkor

Jag borde ju aldrig

Borde inte
ha gjort

Men gjorde

Trodde jag kunde rädda dig
Som om jag har magiska fingrar

Jag borde ha förstått

Du rökte dina cigaretter
med sån passion
som om livet hängde på det
Jag såg fältet mellan husen en gång
Ingenmansland
där du låg och
tryckte i ett dike hela dan
och cigaretterna var allt du hade kvar

Jag minns när du berättade
att ni rökte något gräs en natt
i tidningspapper
när cigaretter inte fanns
På morgonen när ni vaknade
var alla svarta i ansiktet av sot
och ni skrattade och skrattade
tills det var dags att gå igen
ut dit
och kanske aldrig
komma hem igen

Jag såg ditt hus
Granathålen i golvet på balkongen
och kullen som de sköt ifrån
Minorna var kvar
så vi kunde aldrig plocka
de finaste Karl Johan i världen
som ingen längre kunde smaka
Du spelade rysk roulette
hemma i ditt kök
Snurrade trumman
och tryckte av
Kriget där ute var slut
Men det var aldrig slut för dig

Du hade tur igen
En katt med nio liv
Du log så ofta
Men jag såg dig aldrig skratta
Du var aldrig riktigt glad
Och alla lögner
Varför vet jag inte än idag
Du sökte någon
att bära skulden för det
som inte var bra
Nu är det slut med allt
och vi är ensamma igen
Hoppas du har det bra
och hittar det du behöver
Och jag, jag klarar mig
Jag tror att det blir bra
nån dag



















Fri vers av Louise Sparring
Läst 471 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-08-14 21:25



Bookmark and Share


    EvaMM
Louise, den dikten är mycket berörande. <3
2014-10-18

  i af apa
mycket
bra !!
2014-10-03

    ej medlem längre
gripande!
2014-09-21

  M M Mannheim VIP
En fantastisk beskrivning av ett krig. Som om du själv varit ett vittna till det!
2014-08-20

  Lars Hedlin
Bra där!
2014-08-15

    ej medlem längre
Fin ton, respektfull.
2014-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring