Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är då visst och sant att vi alla är unika och även har en massa olikheter för oss, men lika är vi också i vissa sammanhang och det utgör också grunden stundom för hur härligt det kan tänkas vara att vara just människa.


Något litet om rättvisa





Jag har det gemensamt med en del andra
människor, att jag gärna prövar deras
tålamod, känsla för ödmjukhet och hur
den där snodden av godhet inom en kan
tänjas till en sorts

bristningsgräns. Jag vet att du förstår
precis hur jag menar, för många nog av
oss gillar att utsätta andra för ungefär
samma sorts ansträngningar som de vill
utsätta oss själva för.

Det tycks ligga en smula i människans
natur att vilja prova på och få uppleva
vad som händer. Som ungar som på rent
lekhumör sticker tändstickor i andra
människors lås bara

av ren och skär nyfikenhet helt enkelt. Att
inte få vara nyfiken, att inte få ge uttryck
för det kan allvarligt skada en ung människas
känsliga själ. Och om nu ungar vill kunna
experimentera, stundom

en smula ostört, vad säger då att denna
närmast oemotståndliga källa till förlustelser
skall unnas bara dem under en viss
åldersgräns? Nej, någon rättvisa får det allt
vara. Jag skulle önska

att om jag själv någonsin hamnade i någon
sorts rättsligt trångmål för mina aktiviteters
skull, jag kunde skylla på min nyfikenhet,
min känsliga själ samt en rad andra punkter
som hör just känsloregistret till.




Övriga genrer (Kåseri) av lodjuret/seglare VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-13 03:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag har det gemensamt med en del människor att reagera med den mer negativa delen av mitt känsloregister när jag, ofta efter en stunds eftertanke och långt efter leken är över, finner mig vara ett objekt i någon annans leklust snarare än deltagare i denna lek. Något som hör just mitt känsloregister till.
2014-08-13

  yoakimu
Du sätter fingret på något viktigt här. Vårt samhälle är så genomsyrat av föreställningen om den rationella människan att vi snarast sorterar bort känslorna, nyfikenheten, instinkterna, och betraktar dem som icke godtagbara. Resultatet blir väldigt konstigt... Nåja, väl formulerat av dig!
2014-08-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP