Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öden i en kommunalgrå pärm

Vad ska vi kalla dem

dessa unga
som kommer till oss

med lätt bagage
utan föräldrar….

ensamkommande
flyktingbarn

det låter ömsint
och omhändertagande

så skriver vi in
deras formalia
i en kommunalgrå pärm
som vi låser in i ett
ännu gråare skåp



och väntar på
att de
en dag

av sig själva

ska ha vuxit
och blivit
harmoniska vuxna

då - kan vi ta åt oss äran

vi som öppnade våra pärmar
och vårt skåp

Men glömde

att öppna famnen




Fri vers (Fri form) av Michaela Dutius
Läst 257 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-08-13 16:24



Bookmark and Share


  walborg
Fin tänkvärd text
2014-08-16

  Lars Hedlin
Stark i beröring! Mycket bra framställt!
2014-08-14

  Ljusletaren
Fasiken vilken bra dikt!
Svensken klappar sig på bröstet och ska ha äran ... fastän de kanske skickas tillbaka efter ett antal år av väntan på att få stanna.
Mycket bra ordat/ kram
2014-08-14

  anits VIP
Mycket starkt och tankeväckande skaldat!
2014-08-14

    Birgersdotter VIP
Berörande och skänker eftertanke
2014-08-13

  ResenärGenomLivet
Mycket berörande...vet inte så mycket om hur det fungerar, men skulle gärna vilja veta...
2014-08-13

  louisegirl
Mycket tänkvärt...
Bra skrivet!
2014-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius