Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste den högt för min väninna som då den var slut undrade över vem som skrivit den, blev förundrad över svaret då jag sa att det var min text. Och varför? För att hon förstod sig på innehållet. Gott betyg alltså?


Prövning som övning





Allting blir lätt som du övat
blott du först på riktigt prövat
kanske en sak just i sänder
att äta, dricka, gå på händer

dagligen du övar dig
i att vandra livets stig
om och om igen prövar du
sedan far fram som ett jehu

undrar över kärlekens trance
den du finner litet varstans
trots den varken början en har
eller slut ens i alla dina dar

när kommer sedan slutet ditt
som vore det andras eller mitt
kraschar alla planer fiktiva
dem om vilka du kan skriva

ner i en dagbok med fin pärm
stänkt ner av bläck på din ärm
så lever du väl till dagens slut
kanske som du tänkt utan prut




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-24 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP