Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pekunjärt trubbel.


För-lite-stålar-Blues



Har en alltför svår brist på stålar!
Detta är absolut inte bra.
Min kassa efter Money vrålar.
Som hittat vore det att det ha!

Jag kan bara inte fatta HUR
allt ska åtgärdas till det bästa!
Förstår inte den dunkla natur,
som håller mig ner, för det mesta.

På mången plats måste man döda
för å stilla hungern i skrovmål.
Kan icke pröjsa för min föda!
Hör den festande världen, dess skrål!

Å, oroväckande det tryter
på nödvändiga cigaretter!
I tid jag mot de lagar bryter,
som i fattigdom mig försätter!

Vem har bestämt jag ska va utan
pengar till sådant jag behöver?!
Se, hur råttorna lämnar skutan
för de grönare ängars klöver!

Känner hur det i kroppen suger
efter sånt man blott får för pengar!
Mot mig Mammons magnater ljuger.
-Hur får jag tillräckligt med slängar?!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 226 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-23 02:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Skickligt rimmat...man känner hur det svänger...
2014-08-24

  KattenKin VIP
Cool blues, gillar språket!
2014-08-23

  H.C.B
Värde kring regional teori. Pengar startar krig. Tack jesus. Ovärderlig historik. Gud.


2014-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf