Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ovetenskapliga" förklaringar.


Tror på Magi



Tror att mycket märkliga ting
utspelas och sker häromkring!
Att Magi kan existera, -
ja, kan - helt enkelt - fungera.
Med risk för å framstå som ding;
Man kan det, nog, observera!

Förr, trodde jag inte alls på
Jesu´ Underverk, som när då
man fick vin av vatten klunka
och Han, också, syntes lunka
på ett vatten,- världsvant som så,-
utan å vackla å sjunka!

Men, nu, när jag äldre blivit
har jag misstron övergivit.
Å, tror att i Verkligheten
funkar de magiska knepen,-
som kan förvandla svart till vitt,
röra ner Under i smeten!

Bl.a. kom TeleVision!
Förr, - en magisk revolution,-
betraktas, nu, som vardagsmat,
dock, nödvändigt - för Tidens krav.
-Vad väntar oss, Imorgon, tro?
Ett - av Magi fullspäckat - hav?

Av ALLT som behövs, - vi får nog?






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-28 13:57



Bookmark and Share


  ULJO
Intressanta tankar det där
2014-08-29

  KattenKin VIP
Om inte alltför länge tror jag att vi har id- chip under huden och specialdesignade mediciner per individ och ett Outernet istället för Internet så dom kan övervaka och kontrollera oss ännu mer, mm.

Och varför Jesus gick på vatten var väl för att havet drog sig bort av en tsunami pga ett vulkanutbrott, kommer inte ihåg vilken nu på rak arm... iallafall så gillar jag din text, lite magi är alltid en välkommen krydda i tillvaron.
2014-08-28

    Dan Myrbeck
Det finns nog mycket som vi inte vet idag. Så om 100 år kanske man inte skrattar åt det som vetenskapen förkastar nu.
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf