Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sammansvinga

 

När jag målar

tar jag färger

ur alla spannar

Som jag noga blandar

till en sörja

Sedan penslar jag kulören över

Vita väggars blanka blad

 

Det blir många spännande nyanser

Inga är de andra lika

Ton i ton i vackra övergångar

 

Tecknen som däri följer skrivna

ritas dit med min mjuka oljekrita

Vad som står där som en text se´n

Vet väl endast de som läser den

Varje läsare nog tolkar olika

Fastän språket är detsamma

 

Vi är sammanlänkade med varandra

Ändå aldrig exakt samma

Likväl såsom grenar på gemensam fura

Djupt i jorden rotad

Högt i rymden strävar

 

Sammansvingar understundom

Flyger fritt på vida vingar

Emellanåt vi också kryper

Utifrån hur det sig passar vi oss så anpassar

Aldrig glömma något mera

Att vi alla hörer samman

 

 (Eva A 2014-09-22)

 

 

 (Bilder från webben, gick ej att se vem som gjort dem, men inte jag :) )

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 422 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-09-22 11:55



Bookmark and Share


    tramp
texten blir som en beskrivning av hela universum...stort i det lilla och jag bokmärker !
2014-09-27

    ej medlem längre
Fint skrivet - så sant alla hörer vi samman!
2014-09-23

    ej medlem längre
Mästerligt!
2014-09-22

  Bibbi VIP
Gillar.
2014-09-22

  walborg
Fint budskap
2014-09-22

    ej medlem längre
Fint diktat!
2014-09-22

  limerick
Så vackert!
2014-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)