Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mättad strävan

Jag hade länge tänkt flytta
med bodde fortfarande kvar
trängde in som lervattnet
över gårdsplanens mättade grus
blickade grumligt
mot det som en gång var
där jag satt för två år sedan
med helt andra tankar
än de jag gick med nu
förr
fyra
fem
sex
sju år sedan
och tittade ut
på floderna
de melankoliska spår
som flöt över glaset
människorna som var på väg
de som hade lyckats formulerat sitt lugn
i den enkla meningen
att göra rätt för sig
och så flöt tillvaron fram
som reflekterande stunder
över djupet
av en enhetlig dag




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-11 23:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Tankar om livet som dessa, det är man inte utan..."Mättad strävan" är ord att fundera på...gillar texten...
2014-10-12

  Nanna X
gillar upplägget. dikten sipprar fram som ett lervatten, droppar år i mitten och flyter ut i slutet...
2014-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP