Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomsbyn

Min barndoms smultronställe
En by invid havet
Ständigt solbelyst
Sommarvarm
Med slingrande grusvägar
Och alla prunkande täppor

Jag minns bryggan i hamnen
Om kvällen
I skymningen
Där tankarna
Följde vinden
Ut över öppna havet

Vågskvalp
Fiskmåsars skri
Ljud man sparar
Hela sin levnad
Minnen att plocka fram
I de mörkaste av stunder

Jag minns farmor i halmhatt
Ansande sina blommor
Plockande sin frukt
Kokande sitt kaffe
I sitt hus just vid havet

Hon är borta sedan länge
Men minnena
Vill dröja sig kvar
Vid björkarna och vassen

Att inget längre är sig likt
Är tidens gång
Jag vet




Fri vers (Fri form) av Fjäderpennan
Läst 357 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-10-14 09:59



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett minne att
leva av och på
länge! Tack för
att Du delade
med Dig!
2014-10-17

  Glitr
Finstämt och så vackra stråkar av nostalgi blandat med nutid. Tycker särskilt om:
Där tankarna
Följde vinden
Ut över öppna havet.


2014-10-14

  louisegirl
Nostalgi på hög nivå...
Så vackert skrivet!
2014-10-14

  Bibbi VIP
Jättefin.
2014-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Fjäderpennan
Fjäderpennan