Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höststormen


Nu har höststormen bedarrat,
åskan har gett sig och
regnet har fallit nog.
Tjärnen är blank och stilla igen
och himlen är blekblå av kyla.
Det förberedes för nattfrost.
Tallarna och granarna står stilla
och molokna efter stormen som
ruskade om dem rejält.
Några tallar föll under natten,
de stod upp igår, strävade att
bli högre och vinna större sikt.
Nu ligger de mot backen, ännu
med friskt gröna barr, och med
en rejäl rotvälta som fot.
Det måste ha varit hemskt för dem
att falla så där, känna markfästet
ge vika och störta mot en
långsam och säker död.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-13 19:42



Bookmark and Share


  Connie
Helt underbart och vemodsvackert beskrivet!
2014-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark