Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
evigt aktuell tvist


Rim och oreson


Mången tror det farligt är att rimma
att just det drar diktens kvalitet
ned och icke länder till det djup

vari nöd, förtvivlans natt och timma
dväljes i förstorad kvantitet
där man vingligt styr sin lilla slup

Dock finns en och ann' som ändå smyger
in ett rimpar på förstulet sätt
ögat genom strofer glesa flyger
fram och åter för att hitta rätt

Skall det vara så i sanning lumpet
att ens smide ej får träda fram
då blir sinnet faktiskt ganska trumpet -
månget skönt troképar dör av skam




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-15 15:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skönt rimmat!!
2014-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP