Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

5. (Ögonblick)

I.
Ljusspelet mot väggarna, taket
När var vi här senast?
Utanför gigantfönster dessa
oändliga bilköer
i rött, gult, grönt.


(the heart gets no sleep)

II.
Det har regnat hela dagen och
luften doftar av snö.
Mörkret så tätt inpå,
höstens kalla hand i
ett slag över ansiktet


III.
Hon
väntar otåligt på ett svar,
accelererar mot
framtiden.
Rasar det?


IV.
Tar samma väg hem som
för alla månader sedan,
när vi gick under samma stjärnor med
en oändlighet emellan oss.
Alla träden står kvar.


(it's a great day
to
say
good-
bye)

V.
Och snart när
snön återvänder,
ännu ett år och
vad ändrades egentligen?
Allt.




Fri vers (Fri form) av onomatopoetisk
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-17 22:44



Bookmark and Share


  axveronika
god läsning, fint diktat
2014-11-18

  Adam Andersson
Alltid ett nöje att läsa dina texter.
Dessa ögonblick väcker en nyfikenhet i mig, man får små glimtar av ett liv och man vill veta mer. Samtidigt kan jag se delar av mitt eget liv där i.
Nu ska jag läsa den igen och drömma mig bort :)
2014-11-17
  > Nästa text
< Föregående

onomatopoetisk
onomatopoetisk