Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte alltid lätt med mor och dotters band, men mor min är hon och älskad


Ett tesserae av känslor

Född av mor
ur en livmoder jag inte minns,
ur hennes blå, föddes mina bruna

idag kan jag ana samma rynka,
livserfarenhetens välsignelse
döpt ur samma form

ibland undrar jag om
släktbandets äkthet
inte ens blodslinjen är densamma

kanske är det kvinnohistorien
livsträdet som binder oss samman
i släktrötter dold för min syn

men ingen historia bär
lika vacker klädnad
som den kärlek som
delar samma berättelse

sten mot kind
kind mot sten
bär dina tankar,
en tung börda

naken inför tusen frågande stjärnor
för vinden med sig frågan; vem är jag

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Maria Zena Viklund
Läst 387 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-12-13 21:34



Bookmark and Share


  Lena Renman
Väl ordat
2014-12-30

  Lars Hedlin
Så bra skriftat i känsla och ton!
2014-12-14

  aol
Vackert skaldat ja vem är jaget
2014-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund