Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första snön


Det rådde en märklig tystnad då.
Det låg liksom något i luften,
solen stod lågt på himlen och kastade
ljus på undersidan av molnen.
Det blev ett märkligt sken
som ett varsel om någonting.
På en trädstam strax bredvid mig
klättrade en ekorre, och en
fasanhöna kilade iväg längs marken.
Sen kom det något från himlen,
något vått men ändå inte vatten.
Det var snö, den första snön.
Och kvällen som kom
kunde man se snöflingor singla
ner till skenet av utebelysningen,
medan den frostkalla marken
färgades allt blekare
och blekare.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 301 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-12-18 12:36



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Finns det en genre inom lyriken som kan inge poesin ett mer respektingivande rykte,lär det vara den realistiska naturlyriken,och här finns det lite av den varan
2015-02-28

  Jan Widströmer VIP
Javisst, väl beskrivet, igenkänning!
2015-02-07

    Birgersdotter VIP
Vackert
2014-12-19

    Lena Söderkvist VIP
Skapar igenkänning. En bra beskrivning av det första riktiga vintertecknet.
2014-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark