Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
julklappsrim till en vän


Lekmannaråd till lejontämjare in spe


Att tämja ett lejon är tämligen svårt
man tarvar bland annat en piska
men även ett ting som är ganska så hårt
med morot i hand kan du viska

i lejonets öra "du får denna rot
om snällt varje order du utför
om aldrig du gör mig det minsta emot
men ivrigt vart konstgrepp sen slutför"

Om lejonet trilskas och vägrar helt tvärt
med tålamod bör du det tadla
Men sätter det sig på sin bredvägrarstjärt
och alls icke konsten vill adla

tag då denna handbok och slå det i skallen
så djuret blir aningen dimmigt
men är du till tämjare alls icke fallen
kan framtidens möte bli strimmigt...




Bunden vers (Rim) av Caprice! VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-18 22:38



Bookmark and Share


  Nanna X
härligt rimmat!
men hur får man lejon att äta morötter? står det i nästa kapitel?
2014-12-19

  RitaBrunner
Härlig läsning hehe! Skickligt!
2014-12-19

  aol
Haha haha vilken ?? kul och så fint skriven dikt och handbok för blivande lejontämjare. Lyfter. På hatten tre stjärnor??????
2014-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP