Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från en av Patriques vackra originaltexter "Konturer"


Silhouettes (Patrique)

~*~

There...
there in your woretorn cardigan-pocket
where there always was
the arctic bareness of absence

in every new dawn's silent hourglass-seconds
your tired fingers
frail like a fertile long-time-ago elusively reached
for threads to pull

within the still unbroken wastelands of your forehead
so clearly was sensed
four days away only

the mires of Haukivuoma
the rapids of Karikoski

 

(Patrique 16 Dec 2014)

L Patrik W Johansson english version 18 Dec 2014

 

Konturer

e-book: 

Poem Gems 2010-2014




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-18 23:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fick lov att läsa originaltexten också...
mycket vackra båda två...
2014-12-19

    Patrique
En underbar översättning som i allt fångat mina egna konturer i tankarna kring ursprungstexten - Har sagt det många gånger tidigare - Du är ytterligt briljant när det kommer till dina engelska transkriptioner och att Du tar dig an något av min penna och min tanke är hedrande och glädjerikt.
"The arctic bareness of absence...."
är bara detta en liten vackerhet i sig klädd i ny engelsk kostym !
Tack för denna julgåva !
2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP