Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage Eva Langrath


En bön

Jag står i hallen
på ett ben
drar upp dragkedjan i stöveln

strax på väg att tända ljus på graven

när du ropar, kom

Jag vill att du hälsar till mamma

”att jag varje kväll när jag lagt mig
knäpper händerna på bröstet
tackar för mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn
och ber att de ska vara snälla mot varandra
och mot alla de möter”

på vägen till kyrkan
går jag genom stadens
skimrande lampor

vandrar intill det som kallades
lortbäcken, när jag var barn

vattnet porlar, ett enda isflak
vilar intill en stenkant

så tänder jag ljuset i lyktan
framför din hälsning

sorgen söker sig ner för kinden

       *

inne i en annan kyrka

säger hon till oss

”man behöver inte vara glad
och sjunga ”Hej tomtenissar”
bara för att det är jul
men om det är så, så är det bra

till alla er andra
tänk på att julens budskap
är förlossning genom smärta”

mina tankar går till
ett nyfött gossebarn
på andra sidan Stilla Havet
och till den som i en sjukdomssäng
kämpar för sitt liv

och till dem som bara
väntande kan se på

och jag ber din bön
”hjälp dem att vara snälla
mot varandra och alla de möter”

© Eva Langrath 2014




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 795 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-12-22 11:55



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Fantastiskt fin, så full av värme att bära med sig Eva! <3
2014-12-28

  Heikki Hellman
En bön ur ditt hjärta. God jul Eva.
2014-12-23

  Måna N. Berger
Jag tycker om din bön. Att vara snälla mot varandra är underskattat idag.
2014-12-22

  walborg
TAck för fin dikt fylld av omsorg och värme
2014-12-22

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2014-12-22

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket fin och berörande bön...
2014-12-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett gott ord på
vägen vi alla
behöver!
Tack!
2014-12-22

  KYREUS of Sweden
Fromt
2014-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP