Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Livets skörhet

Med ett andetag
förändras livet

en kom till oss
en lämnade oss

skörheten drabbar

tilliten prövas

gamla sår öppnas

sorgen river själar

tomheten breder sig

i morgonens bönbok
läser jag

allt nytt leder mot ett slut
ur alla slut föds något nytt

”Ge oss sinnesro att acceptera
det vi inte kan förändra
Mod att förändra det vi kan
Förstånd att inse skillnaden”

 

© Eva Langrath 2014




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 559 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-12-31 12:19



Bookmark and Share


  Minkki VIP
sanna Dina ord! Kram!
2015-01-07

  Bibbi VIP
Tack!
2015-01-05

  Stefan Albrektsson
Fint och hoppfyllt! Tänkte på några rader ur TS Elliots "Four Quartets"; ur "East Coker": "In my beginning is my end", "Home is where one starts from. / As we grow older / The world becomes stranger, the pattern more complicated / Of dead and living.", "In my end is my beginning." och slutet på "Little Gidding": "And all shall be well and / All manner of thing shall be well / When the tongues of flames are in-folded / Into the crowned knot of fire / And the fire and the rose are one."
2015-01-01

  Heikki Hellman
Du skrev några visdoms ord….
2015-01-01

  Per Rydberg
Vackert, sant och viktigt att inse!
2014-12-31

  Rise Little One
"allt nytt leder mot ett slut
ur alla slut föds något nytt"
Alla vi behöver är ju acceptans...
2014-12-31

  Ronny Berk
så väl tänkt och skrivet; framtids tankar om ...
2014-12-31

    dreamoflife
Fin!
2014-12-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text!
2014-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP