Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fackeltåg på Förintelsens minnesdag

I mörkret

intill kyrkogårdsmuren

i många facklors sken

minns vi

förstummade

ondskans triumf

Må många facklor

tändas

varje dag

för att skingra

det smygande

mörker

som på nytt

slår sina klor

i Europa.








Fri vers (Fri form) av Michaela Dutius
Läst 343 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-01-27 20:36



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Håller helt med dig. Du har ett bra sätt att säga saken på.
2015-02-03

  Grubbelmia
Stark text. Om många små ljus går tillsammans, blir det som en stor eld - och ljuset kan då övervinna mörkret!
2015-01-28

  Lars Hedlin
Mycket mycket bra..kram
2015-01-28

  ResenärGenomLivet
Ja, må vi aldrig glömma...mycket bra skrivet om det förgångna och om vår nutid...
2015-01-28

    ej medlem längre
Det får aldrig falla i glömska. Särskilt inte i dessa tider.
Riktigt bra skrivet.
2015-01-27

    ej medlem längre
Bra!!
2015-01-27

    ej medlem längre
Åh, ja. Känns lite trivialt att skriva att den är bra, den är så mycket mer än så, den är så... åh, ja. Som pricken över i:et.
2015-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius