Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannens dröm

Det händer ibland

Han blir tunn och svag
och svär över konsten att minnas

det händer när mörkret
tar över en dag

och han rannsakar
skälen att finnas

det händer en kväll
i en ensam bädd

när tankarna går
till en kvinna

han längtar och drömmer
så svag och rädd

efter natten när
allting skall brinna

och vet att stunden
är inne snart

att sova och
sluta drömma

När månens ljus
lyser starkt och klart

är det dags att
bara glömma









Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-02-02 23:25



Bookmark and Share


  aol
Fint och berörande skaldat,
2015-11-16

  Minkki VIP
verkligen ominöst med stunden att sova som snart är inne, för vem kan sova när det är fullmåne, hur trött man än är ?
förlåt en prosaisk reflektion till en känslig och fin text...
2015-02-08

  Ingrid Trolle
Mycket fin text om
åldrandet
2015-02-04

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Det var en fin text för mig och jag tänkte på Bilbo i Tolkiens första bok. När han känner sig "uttänjd" börjar skriva dikter och minnesskrifter och tänker på att han ska till "dom grå hamnarna". Böckerna är bäst, filmerna får vi för att vår kulrur ser ut så idag.
2015-02-04

    Ken Cassel
Bra Peter :-)

Allt gott till dig

Mvh

Ken
2015-02-04

  Magdalena Eriksson VIP
Fint skrivet.
2015-02-04

    ej medlem längre
Man kan vackla och tappa markkänning, tvivla och falla i sin rannsakan

Längtan och drömmar färdas gärna i sällskap, det finns en kraft som tänker som Du
2015-02-03

  lodjuret/seglare VIP
En hyggligt svagsint text
i mina ögon.
2015-02-03

  Rise Little One
En bland de svaga stunderna i mannens liv...
2015-02-03

  Daniel_78 VIP
Som ett svart sammetsskynke över ögonen. Sömnen som tillslut kommer.
Tycker du förmedlar det bra. Oron, osäkerheten, oken som tynger ner ögonlocken.
2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP