Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åh! Äh... Öh...


Jag vill delge Er en observation. Det svenska alfabetet avslutas med tre tecken som kanske synes litet ovanliga i ett internationellt perspektiv. Antag att jag skulle formulera en textmassa utan att bruka ett enda av dessa. Skulle det ens fungera?
Det skulle i vilket fall som helst tarva en rad mer eller mindre kreativa omformuleringar, eftersom jag inte skulle kunna bruka otaliga av de ord jag annars hade tagit till. Jag tvingades nu leta efter alternativa ord i syfte att uttrycka vad jag vill ha sagt, vilket verkligen vore slitsamt om det upprepades ofta. Mitt huvud arbetar idogt med att finna stavelser som kan svara upp mot de i detta fall obrukbara dito...

... Och föreställ er då sedan allt folk - alla dem vilkas modersmål inte innehåller Å, Ä eller Ö. Jag menar, tänk vad svårt de måste ha det...!





Fri vers av Effell
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-08 22:21



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I grannspraaken hittas saett att stava till sao v a e l (surfplattans ordförråd tillåter bara godkänd stavning ibland dessvärre) som oevriga
2015-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell